duminică, 10 februarie 2013

Case prefabricate din module tip "Container maritim"

Recenta intrebare privind posibilitatea de a instala o constructie "ieftina" pe un teren in mediul rural mi-a "rascolit" vechile idei de a instala o astfel de bizarerie pe un teren montan.  De atunci (cca. 4-5 ani in urma), lucrurile au evoluat mult si nu pot sa nu ma enervez cand un gand de-al meu, nespus si nepublicat a devenit in alte parti ale lumii o moda. De aceea, intoarcerile pe care le furnizeaza astazi celebrul motor de cautare pe internet sunt fantastice.  Iata cateva link-uri cu impact deosebit!

http://www.containercity.com/projects/P9
http://www.homedit.com/22-most-beautiful-houses-made-from-shipping-containers/
http://storagecontainerhomes.net/things-to-know-about-container-house-building/

Mii de exemple, idei tot-atatea.
Oricum, si astfel de investitii necesita o documentatie in prealabil, fie ca este vorba despe Certificat de Urbanism, fie Autorizatie de Consturire.  Un arhitect local va va da toate informatiile necesare.

Va doresc inspiratie si curaj pentru a infrunta ostilitatile unor persoane cu imaginatia limitata!

2 comentarii:

  1. Va multumesc,tocmai ce am primit o oferta de pret...
    Container 6 m - 1250 euro plus tva
    Container 12 m - 2500 euro plus tva
    Transport Bucuresti : 150 euro plus tva / camion , macara inclusa la descarcare
    Oscilez intre aceasta solutie si garajele de beton tip Granitul,ce parere aveti ca specialist si ca un potential doritor de casa pe pamant ca mine?Va multumesc tare,tare mult.va atasez linkul cu garajele..
    http://www.b365.ro/cea-mai-reu-ita-casa-romaneasca-la-bienala-de-arhitectura-bucure-ti-facuta-din-garaje-prefabricate_183760.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Beton...nu prea, nu prea-deloc! Desi poate fi izolat, un garaj din beton armat este mult mai greu decat un container metalic, este agabatitic-necesita un trailer special, modificarile de pereti sunt imposibile - se distruge structura de rezistenta-, nu are "fund" -cutia este doar pentru lateral/pereti si acoperis/tavan, la partea de jos este gol, nu are niciun fel de izolatie, deci beton, pentru asa ceva- NU, NU, NU!

      Ștergere