miercuri, 29 februarie 2012

SCARI METALICE

Structurile pentru constructii dispuse pe mai multe niveluri au in mod necesar in componenta SCARI de acces pentru diferitele niveluri.
Pentru o casa avand regim de inaltime subsol-parter-etaj1 si mansarda, nu este necesar un lift. O scara insa este inevitabila.

Structura pentru scara metalica proiectata de mine in acest caz rezolva mai multe probleme:


  • este o constructie metalica usoara; in casa construita in anul 1937 pe care am consolidat-o si care se afla in zona Cotroceni, aceasta conditie este foarte importanta.  Lucrarea in discutie este in desfasurare de mai mult de un an de zile si a presupus o elaborare cumplita de solutii tehnice dificile, pentru o suprafata construita pe nivel de numai 100mp.  Masa totala a constructiei este importanta, deoarece terenul de fundare este FOARTE SLAB.
  • este o scara foarte confortabila si comoda pentru urcat/coborat. scara din imaginile alaturate are o panta de aproximativ 33 grade.  Aceasta corespunde unei dimensiuni ideale treapta/contratreapta de 17/28 cm
  • scara ocupa un spatiu minim; avand in vedere solutia de desfasurare dublu-balansata a treptelor, zona ocupata de aceasta scara in plan este redusa la minimum, astfel spatiile camerelor sunt mai generoase- aceasta este foarte important la o constructie ultracentrala, edificata pe un teren de 115 mp.
  • scara este supla
  • scara are multe alte calitati ce vor fi dezvaluite pe parcurs.
  • imagini cu scara dublu-balansata, pentru diferenta de nivel de 3.00m si spatiu in plan ocupat de NUMAI 8 MP!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu